Elevii români au obţinut medalia de aur la Campionatul de Robotică din Coreea de Sud

Elevii români au obţinut medalia de aur la Campionatul de Robotică din Coreea de Sud

No Comments on Elevii români au obţinut medalia de aur la Campionatul de Robotică din Coreea de Sud

Echipa de robotică a României, formată din trei elevi de liceu, Răzvan Haş şi Claudiu Ion, ambii elevi la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“, împreună cu Călin Banciu, elev la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale“, a câştigat medalia de aur la Campionatul de Robotică „First Tech Challenge“, desfăşurat în Coreea de Sud, în perioada 20-27 ianuarie.

FOTO Elevii români au obţinut medalia de aur la Campionatul<br /><br /> de Robotică din Coreea de Sud

De la stânga la dreapta: elevii Claudiu Ion, Răzvan Haş şi Călin Banciu, alături de robotul creat de ei. Fotografii: Marian Iliescu

Doi colegi de liceu acoperă zgomotul metroului pestriţ cu impresii despre „Ion“ al lui Liviu Rebreanu. Nu prea le-a plăcut. Cu un caiet studenţesc de matematică pe care-l vântură prin faţa colegei şi pe care are scrise, cu pix roşu, definiţiile teoremelor, puştiul dintr-a X-a se plânge că are test la matematică. „Şi eu teză la fizică!“, spune colega lui, fără să mimeze vreun entuziasm însă. Îi sclipesc ochii abia când îl provoacă să ghicească de ce crede că poartă rochie tocmai azi. „Păi, pentru copiuţe, să le ascund ca lumea, cum altfel?“ şi râd amândoi. În jurul lor, oamenii mari dau din cap nemulţumiţi.

În acelaşi oraş şi doar câteva minute mai târziu, undeva, la capătul Bucureştiului, pe aeroportul Otopeni, uşile de la poarta „Sosiri“ se deschid în faţa a trei elevi care poartă fiecare la gât câte-o medalie de aur. Răzvan Haş, în clasa a XII-a, Claudiu Ion, mai mic cu un an, elevi ai liceului „Tudor Vianu“ din Capitală, împreună cu Călin Banciu, în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale“, dar fost „vianist“ şi el, se întorc victorioşi de la concursul internaţional de robotică din Coreea de Sud, „First Tech Challenge“. Au câştigat medalia de aur cu un robot construit de ei de la la zero şi pe care, acum, îl ghidează cu o telecomandă în faţa profesorilor care-i întâmpină cu felicitări. În jurul lor, oamenii mari aplaudă emoţionaţi.

Continuare SURSA: http://adevarul.ro/educatie/scoala/foto-elevii-romani-obtinut-medalia-aur-campionatulde-robotica-coreea-sud-1_54c7b927448e03c0fd03369a/index.html

 

Share This:

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

September 2020
M T W T F S S
« Nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Distribuie

Share This:

Back to Top